2011. június 12., vasárnap

A kapcsolataink átalakulása

"Arra fogok összpontosítani, amit egy kapcsolatban akarok. Mindebből az következik, hogy módot kell találnod rezgés sugárzásra, amely azzal van összhangban amelyet kívánsz, nem pedig azzal, amelyben benne vagy. Figyelmen kívül kell hagynod a keresett kapcsolat hiányát vagy a jelenlegi kívánt kapcsolatod meglétét, mielőtt eljuthatnál a kívánt kapcsolathoz. Rezgésed meghatározóbb részévé kell tenned a kívánságodat annál, amid éppen van: ha pedig következetesen ezt teszed, összefonódik mindaz amit kívánsz és amid van, és azt fogod élni amire vágysz.

Az emberek olykor úgy érzik, hogy nem egészen "teljesek" mindaddig, amíg nem találnak valakit, akivel megoszthatják életük tapasztalatait, ez azonban nem jó kiindulópont egy új kapcsolat megkezdéséhez. Más szóval ha hiányosnak érzed magad, és ezért keresel valakit, aki úgyszólván "kiegészít", a Vonzás Törvénye mindenképpen olyasvalakit fog találni, aki ugyancsak hiányosnak érzi magát. Na most amikor két, magát hiányosnak érző ember találkozik, nem kezdik el hirtelen teljesnek érezni magukat. Az igazán jó kapcsolat alapja két olyan ember, aki eleve jó érzéssel viszonyul önmagához mint egyénhez. Amikor pedig találkoznak, párt alkotnak, és jól érzik magukat. Sohasem jó ötlet azt várni akármelyik kapcsolatodtól hogy támaszt nyújtson, mert a Vonzás Törvénye nem hozhat el számodra olyat, ami különbözik az érzésedtől. Ha folyton rossz érzéseid vannak magadat vagy életedet illetően, és azért kezdesz el egy kapcsolatot valakivel, hogy ez megváltozzon, sohasem lesz jobb. A Vonzás Törvénye nem hozat el neked egy kiegyensúlyozott, elégedett személyt, ha te nem ilyen vagy. Bármit teszel vagy mondasz, a Vonzás Törvénye olyanokat hoz utadba, akik a lényeget tekintve megfeleltethetők azzal a személlyel, aki te vagy. Mindenki egyetlen okból vágyik bármire is:meggyőződése, hogy jobban fogja érezni magát, ha szert tesz rá. Mi csupán azt szeretnénk, ha megértenéd, hogy jobban kell érezned magad, mielőtt eljönne hozzád, amire vágysz.

Amikor felismered, hogy elégedettséged nem függ másoktól, hanem pusztán szándékos összpontosításod eredménye, rátalálsz végre a szabadságra, ami a leghőbb vágyad. Ennek megértésével, pedig eljön minden más, amit valaha kívántál, vagy kívánni fogsz.
Érzéseid uralása - a dolgokra, másokra vagy a helyzetekre adott reakcióid feletti uralom- nemcsak folyamatos elégedettséged biztosítja, hanem minden mást is amire vágysz.

Ha jelenleg nincs párod, akkor tökéletes helyzetben vagy ahhoz előbb összhangot teremts magadban, mielőtt másvalakit vonzanál magadhoz, aki biztosan felerősítené benned azt, ahogyan érzed magad. De ha olyan párkapcsolatban élsz is, amely gyakran nincs kedvedre, ettől függetlenül elindulhatsz egy megelégedésedre szolgáló kapcsolat felé, mert bárhol is vagy éppen, tényleg képes vagy eljutni oda, ahol lenni szeretnél.

Bárhol is vagy, eljuthatsz oda, ahol lenni szeretnél - de nem tölthetsz többé oly sok időt azzal, hogy arra figyelsz, és arról beszélsz, amit jelenlegi helyzetedben nem kedvelsz. Igényesen szűrd át a dolgokat, és készíts listát életed előnyös részeiről. Örülj előre annak, hogy ott leszel ahol lenni akarsz és ne panaszkodj a hely miatt, ahol most vagy. Azzal teremtesz, hogy gondolsz valamire, ezért semmi haszna olyan dolgokat elgondolni, emlékezetedben felidézni, megfigyelni vagy elmondani, amelyeket nem akarsz. érd el, hogy rezgéseidben az munkáljon, amit kívánsz, és figyeld meg, milyen gyorsan változik meg az életed, hogy összhangba kerüljön a Rezgéseiddel."

Esther és Jerry Hicks: A kapcsolat törvénye (édesvíz kiadó, 2010)

1 megjegyzés:

  1. Úgy hiszem...

    Ha már kidobálunk magunkból minden félelmet...-.most én a párkapcsolatokra gondolok- ..és nem félünk magunkat át és kiadni egy igazi érzelemnek, és elhisszük, hogy az igaz érzelmek oda-vissza félelmek és gátlások és érzelmi blokádjaink nélkül ajándékok az élettől, na akkor fogjuk bevonzani.:)

    VálaszTörlés