2011. június 3., péntek

Az egyensúly

„Amikor ebbe a harmadik dimenzióba jöttél, meg akartad érteni és hinni akartad a szeretet telt illatát. Meg akartad tapasztalni a félelem nélküli szeretetet. Mégis, azért, hogy elutazz a harmadik dimenzióba, meg kell tapasztalnod a kettősséget – a félelmet, melyet a szeretet egyensúlyoz ki.. A Most hatalma, úgymint a szeretet hatalma mentes a félelemtől.”
Nos, azért ez így teljesen egyértelmű, de hogyan érinti mindez a mindennapjainkat? Minden élőlény energia, köztük embertársaink is, és mi is, sőt az állatok, növények és kövek is. A vonzás törvénye szerint a dolgok is, amik kielégítik a szükségleteinket. Az egzisztenciális kielégülés, vagyis a számodra megfelelő értelmes munka, a társ és párkapcsolataink, vagyis az égi szerelem és üdítő barátságok, és az eszközök amelyek lényedet a teljes boldogságba emelik, kinek-kinek a szenvedélye szerint, házak, autók, biciklik, állatok, kertek..ruhák..lényünk szövetei, amiket kivetítünk magunk köré és amik bennünket jelentenek.
Engem teljesen helyrebillentett a tény, miszerint nem kérnem kell,  vagy vágyakoznom ha valami hiányzik, hanem el kell távolítanom a szituációmba nem illő dolgokat teljesen egyedül. Olyan kép tárult fel, hogy saját magad vagy nagyszerű életed szobrásza, tényleg. Na ez a kiegyensúlyozás.
De ahhoz, hogy lásd mire van, vagy éppen nincs szükséged, éleslátásra, bölcsességre van szükséged. Ha benne akarsz maradni a saját régi, jó szolgálatot tett megszokásaidba, ne ülj le meditálni az új életedért. Sokunknak az jelenti a legnagyobb kihívást, hogy megtaláljuk mi az a világ, ahol lenni akarunk, mert minden a te döntéseden és választásodon alapul. A megalkuvás nem vezet eredményre, abban a valóságodban tart, ahol maradni akarsz.
Az egyensúly lényege, az hogy meglásd helyzeted oda nem illő részeit, újra alkotod, ezzel kiegyensúlyozod. A sötét, vagyis számodra kellemetlen, rossz érzéseket keltő vagy másként negatív részeket kiemeled és beleteszed a benned élő szereteted tiszta erejét, ami lehet egy érzés, ami előre visz, egy álom, ami a szíved melegéből jön. Hiszem, hogy mind szerelemből vagyunk…csak éppen máshol állunk a szerelmünk lépcsőin, ezt nevezzük a tudatosságunk szintjeinek, ami az egység felé visz. Minél több darabkát helyezel a helyére életedben, annál szebben hallod a kórust magad körül és érzed úgy, hogy valami nagy dolog kattant a helyére magadban és ennélfogva az életedben, amit magadnak teremtesz. ha elindulsz ezen az úton és kinyilvánítod az igényedet, hogy változtass, nem csak a kis világ változik meg körülötted, hanem minden benned és rajtad keresztül mindenben. Ez a klasszikus egyensúly. Nincs múlt, és nincs jövő..egyiket sem húzod magaddal a mostba, egyszerűen csak az a pillanat van, amikor leülsz és átgondolod hol akarsz most lenni, illúziómentesen és félelmek nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése