2011. október 25., kedd

Belső utazás



Amikor otthonról elindultunk, teleraktuk a bőröndünket az itteni életünk karmikus feladataival. Kinek-kinek más-más került a megoldandó feladatok és megértendő lélek-minták csomagjaiba. Nem csak a fejlődésüket, hanem az ehhez szükséges pozitív élet ajándékokat is bepakoltuk. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű utazás, ezért némi földi jót is becsomagoltunk. Megalkottuk a családi modellünket, ahol felnevelkedünk és kiválasztottuk a lélekcsaládtagjainkat is, akikkel feltétlenül össze fogunk futni. Egy utazás viszont kellő elszántságot és kitartást igényel, főleg a fináléban. Tudtuk, hogy mindig lesz annyi erőnk, hogy eljussunk a következő feladatig, és azt is elhatároztuk, hogy nem adjuk fel, ha már jegyet váltottunk erre az expressz vonatra.
Mire felnőttünk már nagyjából kirajzolódott merre kell mennünk. Túljutva az ember által alkotott ideák világán, az iskolákon és vallási felekezeteken, fejest ugrottunk a fiatal felnőtt-kor tudásra és élményekre éhes beavatásaiba. Közben a mélyben, a lélek finoman csiszolódott a felszín alatt. Lenyeltünk sok gyomorforgató tanulságot és kiadtunk magunkból jó néhány agresszív pofont is. És mentünk, a hóviharban is és a jeges szélben. Néha elénk került egy ismerős családtag, akivel leültünk kávézni az egyik kiálló hegygerincen és pár évig elhittük, hogy a szerelem ajándékával élünk, aztán tovább álltunk, és kerestük tovább az elrejtett kincseket, amikre mind emlékeztünk. A földi létet kezdtük megszokni, a finom borokat, az ölelő másikat, a hosszú sétákat, megszoktuk a rendszerelméleteket, mások és a magunk szenvedéseit, és a mélabús boltos fiút a reggeli kávé mellett.

Közben a lélek lassan ébredezni kezdett.

Ráeszméltünk, hogy több van az időben és a térben, mint amennyit eddig annak hittünk és megéltünk, hogy több van a falak mögött, mint amennyit eddig megismertünk, és léteznek a földi szemmel láthatatlan rejtelmek. Rájöttünk, hogy a szív amit beburkoltunk, elrejtettünk az egyedüli ékszerünk. És senkinek nem mertük ezt megmutatni, és a másikét észrevenni. Előbukkantak az otthoni bőrönd életfeladatai, ég és föld közé álltunk, pont a helyünkre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése